Vores historie

CºFFEEPRINT er en familieejet virksomhed, der startede som resultat af kærlighed mellem to mennesker og deres kærlighed til kaffe.

Daniel, etiopier, som er vokset op i kaffes moderland og Nidzara, bosnisk-dansker og en stor kaffeelsker og forbruger.

Virksomheden blev etableret i starten af 2015 og startede som importør af grønne kaffebønner fra Etiopien og som promoter af gourmet kaffe med fokus på kaffekvalitet og socialt ansvar, som går ud på at hjælpe forbedre levevilkårene for kaffebønder og deres familier.

CºFFEEPRINT skaber direkte forbindelse mellem de etiopiske kaffefarmere og danske kaffeelskere og er involveret i lokalsamfundets forskellige udviklingsmæssige aktiviteter inden for uddannelse,  sport og forskellige indkomstskabende aktiviteter i kaffedyrkkningsområder i det sydlige Etiopien.

For mere information om udviklingsaktiviteter se hjemmeside:www.coffeeprint4change.org

BAG NAVNETCºFFEEPRINT

Der er to skjulte betydninger bag navnet:

Ligesom fingeraftryk står for identitet, står CºFFEEPRINT for sporbarhed og aftryk af vores kaffebønner. Vi er en af de meget få kaffevirksomheder som helt præcist kan spore vores kaffe tilbage til det træ hvor det blev plukket i Sidama området i det sydlige Etiopien. Vi er dermed modsat de fleste kaffeimportørvirksomheder med Fair Trade og Økologi mærkninger ikke med til at bidrage til korrupte systemer eller strukturer i de kaffeproducerende lande. 

Endeligt ved vi hosCºFFEEPRINT at en god gerning efterlader et aftryk i ens liv – hvorfor vi efterlader positive aftryk i livet for unge i kaffedyrkningsområder i det sydlige Etiopien ved at investerer halvdelen af vores overskud i projekter – Det er derfor, kalder vi det CºFFEEPRINT!